16:00

Djurgårdens IF FF 1

Referat: Täby FK 1 - Djurgårdens IF FF 1

Helgen avslutades med en riktigt femetta när våra djurgårdstjejer bortabesegrade Täby på Tibblevallen. Sammantaget en av de bästa matcherna på länge där alla tjejer kommer upp nära eller på sin högstanivå. Idag hade vi lånat in Siri och Jovana från FA17 och dessa båda 06-tjejer stod för jättefina insatser, kanske att Jovana var bäst på plan!

Vi fick en flygande start på matchen när Sara i 2a minuten förvaltade en fin passning från Siri och snyggt placerade in bollen nära den vänstra stolpen utan chans för Täbys mycket duktiga målvakt, 0-1. Sedan gick vi in i en ganska jobbig period då Täby vann andrabollarna och vi hade för dålig rörlighet. Täby tog kommandot i spelet och låg på. De skapade ett par hörnor och några halvchanser men Edda var säkerheten själv i målet och tog hand om allt. Mitt i Täbys spelmässiga dominans slog Sara en boll i djupled som Linn H sprang på och precis lyckades nå den före målvakten. Linn petade med sig bollen och kunde rulla in den i öppet mål, 0-2 i 27e minuten. Målet gav tjejerna energin tillbaka och de tog tag i spelet. I 31a minuten fick vi en frispark ett tiotal meter in på Täbys planhalva på den högra sidan. Bjurre tog hand om frisparken och lyrade fram den perfekt till Stina som höll sig framme och styrde in 0-3. Tjejerna fortsatte att ligga på och skapa chanser. I den 38e minuten fick vi en hörna från vänster som Stina slog perfekt och Eda satte pannan till och nickade in 0-4. Kul att lagets två kortaste spelare gjort nickmål på senaste tiden!

I halvtid pratade vi mest om att hålla ihop spelet och fortsätta kämpa samt att vara beredda på en anstormning från Täby. Men någon sådan kom aldrig och istället gjorde tjejerna en suverän insats. Resolut tog vi tag i spelet och med stor rörlighet kom vi fram i anfall efter anfall längs båda kanterna och flera fina djupledspassningar som var nära att resultera i frilägen. Eda spelade hela matchen som sexa och var överallt, ständigt spelbar. Backlinjen var mycket stabil, en särskild eloge till Jojo idag som lirade med tre olika mittbackskollegor och höll ihop försvarsarbetet förträffligt. Hon höll också jämna steg med Täbys vindsnabba anfallare. Vi hade tre ramträffar i andra halvlek och därutöver mängder med farliga chanser men Täbys målvakt gjorde en mycket bra match och tog hand om det mesta. I den 84 minuten var hon dock chanslös när Stina snyggt spelade fram Sara T som dundrade in sitt andra mål för dagen, 0-5. En kort stund senare kom Sara på nytt fram till höger i straffområdet och fick på ett helt ruggigt skott mot första stolpen. Ett riktigt Zlatanavslut, tyvärr gick bollen i stolpen, det skottet var värt ett bättre öde. I den 87e minuten fick Täby in ett tröstmål, 1-5.

Vi summerar en mycket stark och inspirerad insats och noterar att Staffan beskrev spelet i andra halvlek som stundtals "elegant". Nya tag mot Älvsjö imorgon.